zaterdag 2 oktober 2010

Kamp

Een verslagje van ons kamp stond al even klaar, maar geraakte nog niet tot hier.
Wat vonden wij het fijn dat iedereen enthousiast mee deed! Voor sommigen was het best wel heel erg spannend om een nachtje op school door te brengen, anderen vonden het jammer dat het maar één nachtje turnzaal was.Donderdagochtend begonnen we met een reisje rond de wereld. Héél wat landen werden bezocht en we speelden het ene spelletje na het andere.


Onze trip werd om wille van het slechte weer even onderbroken. Echte monstertjes werden toen geknutseld. Wist je trouwens dat blazen door een rietje toch niet zo gemakkelijk is?
Voor het avondeten speelden we in onze klas nog heel wat gezelschapsspelletjes en toen alle andere kinderen naar huis vertrokken, konden wij al onze slaapspulletjes klaar leggen. Er werd gepompt en geblazen. Knuffels werden bovengehaald, ...Na ontzettend lekkere soep en spaghetti keken we in de klas van juf Anke naar Pocahontas op groot scherm. Tijdens de film hoorden we regelmatig 'vet cool' en er werd heel wat afgelachen. Toch begonnen sommige oogjes dicht te vallen, dus werd de film op pauze gezet. Iedereen kroop in zijn slaapzak, maar onze snaveltjes gingen toch niet zo vlug dicht. Nog even naar toilet, juf ik heb dorst, gegiechel, ... naar dromenland vertrekken was blijkbaar niet zo gemakkelijk.De volgende ochtend hadden we héél wat geduld nodig voor ons ontbijt. De oven op school is duidelijk niet voorzien op 20 hongerige maagjes. Maar wat smaakte het lekker! We trokken onze koksmuts aan en maakten fruitsla en koekjestaart.

Valt het al op dat we vrijdag een hele dag smulden van allerlei lekkers? Hotdogs maakten het plaatje compleet. Met de hele lagere school keken we ook naar het slot van onze film.In de namiddag haalden we onze speurtechnieken boven. In Disneyland liep er vanalles mis: frietjes zagen groen, alle kleding van de sprookjesfiguren was gekrompen, ... De eerste graad probeerde dit mysterie op te lossen. Groot was onze verbazing toen bleek dat Shrek de dader was. Maar de vraag die sommige kids toch het meeste bezig hield: grappen onze juffen nu of is dit echt?
Als afsluiter smulden we van onze lekkere koekjestaart!Wat vonden wij het leuk om elkaar zo wat beter te leren kennen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten