dinsdag 4 maart 2014

Carnaval op school

In de namiddag werd er met de hele lagere school en met de kinderen van de oudste kleuterklas een groot spel gespeeld. Superman (of vrouw) leek erg gelukkig maar was dat helemaal niet. Het allerliefste wilde ze een clown zijn. Maar 's ochtends waren alle verkleedkleren om clown te worden, verdwenen. Nergens te vinden. En ook bij de kinderen was er geen enkele clown te vinden. Andere boeven, plaagstokken in huis dus.

De kinderen gingen in kleine groepjes aan de slag. Steeds kwamen ze een ander ploegje tegen en werd er een opdracht uitgevoerd. Tegen elkaar of met elkaar. Na afloop vielen er kaartjes te verdienen. Hierop stonden clownsattributen: pruik, strik, schoenen, vest, rode neus en broek.

- er werden beschuiten gegeten (jaja op carnaval mag dat zonder handen)
- estafettes met knikkers gelopen
- stoelendans gespeeld
- pictionary
- naar een verhaal geluisterd

- ...
Een gigantische toeter gaf het signaal om telkens door te schuiven.

Na afloop verzamelde iedereen en iedereen stond daar met verzamelde kaartjes. Maar hoe die bij Supervrouw te krijgen? Elke groep koos een kamp uit en probeerde de kaartjes over te brengen. Er liepen echter enkele boeven rond die wat graag een kaartje wilden bemachtigen. Gelukkig zijn onze kinderen helden in schaar-steen-papier spelen en lukte het vrij vlot om van elk soort kaartje 20 stuks over te brengen.
Fijn voor Supervrouw om kaartjes met mooie clownskledij te krijgen, maar eigenlijk wilde ze nog net iets meer. Echte clownskledij werd tevoorschijn getoverd en aangedaan. Dat was het startsignaal voor carnavalsmuziek en lekkere pannenkoeken.
Ondergetekende was DJ van dienst, dus geen foto's van dit dans- en smulfestijn.

Dank je wel aan alle helpende handen!
- spelletjes begeleidende ouders
- pannenkoek bakkende en suiker strooiende ouders
- ouders die voor clownspullen zorgden
- de boevenbende
- de soepkokende ouders die ons 's middags verwenden met pompoensoep (en de ouders die voor de kanjer van een pompoen zorgden)
- quiche bakkende ouders
- ...

Een fijne start van de vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten