zondag 20 april 2014

Bezoek Pito

De laatste week voor de vakantie, nog een uitstapje!
We mochten een bezoekje brengen aan het Pito (school in Stabroek).
Wat een grote school was dat!

We gingen eerst kijken bij de vogels. Hun gekwetter hoorde je al tot buiten.
Binnen zagen we kooitjes vol verschillende vogels. En we ontdekten ook heel veel kleine kuikentjes. Ze lagen onder de lampen en we mochten hen niet aanraken. Dat vonden de meeste kinderen wel erg jammer.

Dan liepen we langs de verschillende machines en een hele reeks tractoren.
Zo kwamen we bij de vissen, slangen, schildpadden, ...
Er was een beetje commotie want er waren net 2 slangen ontsnapt. We hielpen nog een beetje mee zoeken, maar de slangen bleven spoorloos
We leerden ook dat de eitjes van de reptielen uitgebroed worden in kasten. In de natuur is het warm genoeg om die eitjes vanzelf te laten uitkomen. Hier lukt dat niet en mama reptielen kijken niet meer naar hun gelegde eitjes om. Daarom worden de eitjes dus weggehaald.

We zagen héél veel lammetjes. Sommigen hadden een letter 'P' op hun rug. Dat betekent dat die lammetjes met de papfles worden groot gebracht. Om wille van infectiegevaar mochten we enkel kijken.

In de serre proefden we van vers geplukte kerstomaatjes en kwamen we Amadou tegen. Hij was er hard aan het werk. Het was er ook lekker warm binnen.
Bij de kalfjes en de koeien kregen we verse chocomelk te drinken. Deze koeien waren bezoek wel gewoon. Ze likten aan onze handen en jassen. En ook hier zagen we een grote melkmachine.
Via het pluimvee kwamen we ook een bij de paarden en bij de konijntjes en hamsters. De kinderen liepen van hok naar hok om al die dieren te bewonderen.
We zagen ook de brandweer die leerlingen leerden omgaan met een brandweerslang en er werd ook een auto opengeknipt met een gigantisch grote tang om een slachtoffer te kunnen bevrijden. De raampjes waren al ingeslagen. Onze kinderen waren een beetje bezorgd: 'Van wie zou die auto zijn? Nu kan die niet meer naar huis. Nu is die hele auto stuk.'

We genoten onder een stralend zonnetje van een leuke voormiddag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten