zondag 31 augustus 2014

Wij gingen op kamp deel 2

Wat waren ze stil  's ochtends!
Om 6 uur hoorden we de eerste voetjes trippelen, maar er werd in stilte gekleurd, getekend en gelezen.
Zo knap!
Na een stevig ontbijt was iedereen klaar om wat survivaltechnieken te leren.
Ilke fietste op kop van onze lange sliert en bracht ons naar de juiste loods op het domein.
We wandelden langs de vijver en leerden een tandenborstel maken van een takje. Een extra schrobbeurt voor onze tanden. We haalden water uit de vijver, leerden vuur maken, maakten een kamp, gingen op zoektocht via een pijlentocht en bakten onze eigen broodjes.
Dat vuur aankrijgen was wel héél moeilijk. Sommigen gaven snel op, anderen bleven proberen. Gelukkig konden we ons deeg uiteindelijk nog bakken en ervan smullen.
In de namiddag zochten we de echte Wally tijdens een spel met iedereen. Er werden spelletjes gespeeld die met Wallyprenten te maken hadden. En door het zoeken naar voorwerpen konden er tips gesprokkeld worden. Wie de echte Wally vond, kon bij tovenaar Wittebaard een toegangskaartje krijgen voor het feest.

Het feest begon met een barbecue. Smullen geblazen!
Op het feest zelf werd gezongen en gedanst! Wat deed onze klas dat goed! Ze waren na afloop zo moe dat ze onmiddellijk in slaap vielen!
De volgende ochtend werd er ijverig ingepakt. Op een dik halfuurtje tijd stonden 16 kinderen gepakt en gezakt klaar. Ik denk dat we zo alle records braken van super flinke en ijverige klas!
Na een spel met mama's en papa's was het tijd om naar huis te rijden en te genieten van een héle lange vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten