zaterdag 26 februari 2011

Vulkanen

Wat hadden wij veel geluk!
Joppe kwam even terug naar Belgiƫ na een rondreis door Europa. En op zijn tocht bracht hij toch wel een bezoekje aan de vulkaan Vesuvius! Echte foto's, lavastenen, ... wij hingen aan Joppe zijn lippen. Veel beter dan prenten uit boeken en zelfs nog beter dan de film die we vorige week bekeken. Joppe bracht een fantastisch verhaal. Vertelde erg veel over alle foto's die hij had, kon op onze vragen antwoorden, ... Ik denk dat bij een aantal kinderen een vakantie richting vulkaan hoog op het lijstje staat.

Nadien gingen we zelf aan de slag. Onze gemaakte vulkanen lagen te wachten op een laagje verf. We kregen er in alle kleuren! Maar het resultaat mag gezien worden. Bruin of grijs, stipjes die steentjes voorstellen, ... aan alles werd gedacht.
En dan eindelijk, na weken wachten in spanning kwam datgene waar iedereen op zat te wachten. Onze vulkaan echt laten uitbarsten. We hadden er heel wat materiaal voor nodig en een azijn geurtje in onze klas is het bewijs dat we een echt brouwsel maakten.
Omdat sommige kinderen dit thuis ook wel eens willen proberen, hier het recept.
- 3 koffielepels maagzout
- een paar druppels kleurstof
- een beetje afwasmiddel
- een half glas azijn
En als je dit in de vulkaan giet, gebeurt er dit:
Spectaculair! Dat hoor je wel aan de reacties van de kinderen uit onze klas. Een 10-tal vulkanen barstten uit in Schoten. Soms was het even wachten, op andere momenten leek de lavastroom niet op te houden. Sommige oogjes zie je gewoon blinken. Een leuke afsluiter van ons project!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten