dinsdag 8 oktober 2013

Odette, Harry en Oscar

Nog mooi weer vandaag, dus speelden we een spel dat binnen ons thema afval past.
De kinderen hadden allemaal een huis gebouwd, maar daar ontbraken nog een aantal dingen.
Geld hadden ze niet, enkel kroonkurken.

Gelukkig was er Oscar. Hij woont op de vuilnisbelt. Hij speelt heel graag het spel dammen en kan die kroonkurken daar wel voor gebruiken. Ruilen vindt hij een goed idee.
Alleen zijn vrouw Odette kan daar niet zo mee lachen. En probeert al die kroonkurken tegen te houden.

Alle kinderen renden voor hun leven om Odette te passeren. Soms kreeg Odette hun te pakken en moesten ze terugkeren naar hun huis. Soms raakten ze wel voorbij Odette en kwamen ze Oscar tegen.
Bij Oscar werd er gedobbeld. Met een beetje geluk kwam een juist cijfer tevoorschijn. In ruil kregen ze een brikje, drankkarton, oud papier of een busje. Met wat pech alleen maar een wondje door glas of een buil door te struikelen over afval. Dan was alle moeite voor niks en keerden ze met lege handen terug naar huis.

Na heel wat heen en weer lopen en tot bij Oscar geraken, kregen ze best een hoopje blikjes, oud papier, ... bij elkaar. En dan kwam Harry Recyclage in het spel. Hij kon al die dingen wel omtoveren tot bruikbaar materiaal. Van oud papier maakte hij boeken of een krant, blikjes toverde hij om tot een fiets, ...
En na verschillende bezoekjes aan Harry konden de kinderen hun huis verder inrichten.

Er werden listen gesmeed om Odette om de tuin te leiden, extra kroonkurken werden gesmokkeld, ...
Iedereen was zo hard bezig met het spel dat er geen tijd was om foto's te trekken.
Maar als na afloop de vraag gesteld wordt door de kinderen om het spel nog eens te spelen, dan kunnen wij alleen maar besluiten dat het een hele leuke dag was!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten