zaterdag 30 augustus 2014

Sportdag

Een sportieve dag op het programma!
We starten met dans. Een echt dansje leren doen we niet, maar we verkennen alle mogelijke manieren van bewegen. Via een verhaal over het huis van grootmoeder oefenen we alles: héél laag bij de grond, op de toppen van onze tenen, ... Voor elke beweging wordt een ander muziekje gebruikt. Na een tijdje weten we onmiddellijk welke beweging bij welk muziekje past.
Nadien maken we ons klaar voor een les karate. Wat is dat moeilijk om armen en benen gecoördineerd te laten bewegen. Aan een stevig tempo leren we heel wat technieken. Er wordt gepuft en gezweet. Maar wat is het leuk!
Dan trekken we naar het park van Schoten waar we eerst picknicken om weer wat energie op te doen. En dan zijn we klaar om te lopen. Met z'n allen lopen we een toertje rond de piste. Wat zijn er sprinters bij!
Nadien splitsen we ons op: een deel leert verspringen bij Anke, de anderen trekken sprintjes met Wendy. Na een tijdje wisselen we om. Wat een sportieve kinderen zitten er in onze klas!

Als afronding en als beloning voor al dat harde sporten, trekken we naar de speeltuin. Anke en Wendy genieten van al die spelende kinderen! Leuk samen spelen, een stralend zonnetje, jammer dat onze dag zo voorbij vloog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten