woensdag 4 maart 2015

Uitstap dinosaurussen

10 december 2014:  
’s Ochtends vroeg verzamelden we in het station van Antwerpen voor een uitstap naar het ‘dinomuseum’ in Brussel. Roltrappen op en af was voor sommige kinderen een spannende belevenis. Onze trein liet echter op zich wachten en dat bleek maar een voorsmaakje van onze ochtendrit naar Brussel. Gelukkig gedroeg alle kinderen zich voorbeeldig. Van spoor wisselen, nog eens van perron wisselen, … Met een beetje vertraging kwamen we aan in Brussel.
 
De galerij van de edelstenen sprak onmiddellijk tot de verbeelding. Het stukje maansteen werd uitgebreid bewonderd. Onze gids nam ons mee naar een klein zaaltje waar er voor ons poppenkast werd gespeeld. We maakten kennis met verschillende soorten dino’s, het werk van een archeoloog, … Nadien bezochten we het museum zelf. We ontdekten de iguanodons die in België gevonden werden. Zo groot en zo véél. Indrukwekkend.
Ook de opgravingssite werd nagemaakt en de kinderen konden zelf voor archeoloog spelen. We bekeken ook een triceratops en zelfs een tyrannosaurus rex. We leerden over hun voedsel, hun lichaam, hun leefgebied, … 
Nadien trokken we naar een knutsellokaaltje. We maakten een masker van een triceratops. Op handen en knieën kropen onze dino’s de grot in op zoek naar een ei. Na héél wat zwoegen braken de eitjes open en kwamen er kleine dino’s tevoorschijn. Nog een kleurprent om af te ronden en onze voormiddag zat er op.
In de namiddag bezochten we in kleine groepjes verder het museum. We onderzochten hoe groot we waren en met welke dino dat overeen komt. We ontdekten ook hier de verschillende periodes waarin dino’s leven. In onze klas hadden we het daar al uitgebreid over gehad en zelfs grote posters rond gemaakt.
Tanden werden van dichtbij bekeken en een nest met eieren sprak tot de verbeelding. Onze terugrit verliep erg vlot en in de trein viel op hoe vermoeiend zo’n daguitstap wel kan zijn J

Geen opmerkingen:

Een reactie posten