zondag 29 mei 2011

Project Ruimte

Plots was er post voor onze klas. Een grote bruine briefomslag.
Iedereen was erg nieuwsgierig, want dit was de eerste keer dat de postbode iets voor ons bracht.
In de omslag een brief: hulp gevraagd aan de eerste graad.
Oma wilde graag astronaut worden, vertrok naar de ruimte en zit nu in de problemen. Het laatste wat we van haar hoorden was 'Help, help, help.' Nadien werd alle contact verbroken.
Tijd dus om hulp van de eerste graad in te schakelen.

We krijgen allerlei opdrachten en als we de vraagjes juist kunnen beantwoorden, mogen er sterren gekleurd worden. Een aantal gekleurde sterren kunnen omgewisseld worden in een planeet. Als iedereen alle planeten verzameld heeft, hebben we bewezen goede astronauten te zijn. En daar hoort dan een diploma bij. Blijkbaar zal op dat diploma een code staan waarmee we oma verder kunnen helpen.
Oma redden is dus onze missie voor de komende weken. Er werd dan ook al heel wat opzoekwerk gedaan.
We kennen ondertussen alle planeten, kennen het verschil tussen astronaut, taikonaut en kosmonaut. Weten hoe astronauten eten, hun tanden poetsen, ... Vergeleken hun leven met dat van ons en beseften dat we het zo slecht nog niet hebben. Leerden het verschil tussen een raket en een ruimteveer. Keken naar filmpjes over robotjes op Mars en weten nu waarom Mars rood ziet. Ontdekten dat er maans- en zonsverduisteringen bestaan. En vrijdag bouwden we onze eigen raketten. Maandag proberen we ze te lanceren.
En er staan nog heel wat dingen op ons programma.
Je ziet, we doen er alles aan om oma te redden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten