vrijdag 6 mei 2011

Schoolfeest

Een stralende paasvakantie: schitterend weer bijna 14 dagen lang.
En dan de dagen erna: kouder, regen, ...
De juffen volgden alle dagen de weervoorspellingen voor 30 april.
Niet zomaar natuurlijk. Op 30 april stond ons schoolfeest immers gepland.
En dan is mooi weer geen overbodige luxe.

Vrijdag werd er door de kinderen nog tafelversiering geknutseld.
Ouders en juffen bleven vrijdag wat langer op school: kraampjes werden gezet, vlaggetjes opgehangen, de turnzaal kreeg tafels en stoelen, ...
Zaterdagmorgen was er al vroeg heel wat bedrijvigheid op school. De laatste zaken werden in orde gebracht om er een heel leuk feest van te maken.

Om 14.30u zorgde de 3de graad voor de officiƫle opening.
De kleutertjes konden in de kleutertuin heel wat spelletjes spelen: zo werden de juffen, of toch foto's van hen, aangevallen door balletjes, ook waterpistolen kwamen er aan te pas, eendjes zaten in hun eigen zwembadje, ... En grabbelen in de cadeautjeston was natuurlijk ook wel heel erg leuk.
Een professionele ballonplooier zorgde voor fantastische creaties, op gezichtjes verschenen prachtige schminkkunstwerken. In het kinderrestaurant kon je popcorn maken en smullen natuurlijk! Je naam in het Hebreeuws maken, maskers knutselen, wiebelbeestjes maken, ...
En als je dan nog zin had in leuke dingen kon je je kunstjes laten zien bij het bellenblazen. Wie in alle trucjes slaagde, mocht een vriendschapbandje met belletje uitkiezen. Op school rinkelt het nu overal :)
Snoepjes happen, spelletjes van 1 minuut uittesten, circustechnieken bijschaven of de trucjes van de goochelaar proberen te ontcijferen. Plezier voor groot en klein!
Na een tijdje begonnen al onze maagjes natuurlijk te grommen. Een heerlijke BBQ met een ijsje als dessert zorgden voor de perfecte afsluiter!
En de zon? Die wilde ons schoolfeest absoluut niet missen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten