zondag 8 december 2013

Vervoer

Enkele weken geleden werkten we met Anke in de eerste graad rond vervoer. Hierbij enkele foto's van wat we in die periode allemaal hebben gedaan.

We begonnen met levende standbeelden te maken van verschillende voertuigen: treinen, auto's, boten, ... 
Met een deel van de klas gingen we op bezoek bij de papa van Amber. Een interessant garagebezoek waarbij allerlei moeilijke vragen beantwoord werden. Op het einde konden we nog genieten van een lekker stukje cake en een bekertje water, warme chocomelk of fruitsap. Hiervoor willen we de ouders van Amber zeker heel hard bedanken!
Knutselen vinden we in de eerste graad super fijn, dit keer gingen we aan het werk met klei en maakten we uiteraard allerlei verschillende soorten voertuigen.
Tijdens project maakten we ook voertuigen die echt werkten. Het fototoestel bleef op dat moment jammer genoeg wat achter. Van ballonauto's naar boten tot parachutes en helikopters. Stuk voor stuk werkte ieder voertuig ook echt!

Op het einde van ons project toonden we al ons werk aan de ouders.
We begonnen met onze zelfgemaakte fluodans waarbij alle stapjes van de kinderen zelf kwamen. Nadien namen we de ouders mee naar de eerste graad waar drie standen gemaakt werden. In de zithoek werd onze lettertrein getoond door Dries, aan de andere kant werden enkele levende standbeelden getoond door Wannes, Leonie, Ferre en Hanne.
In het eerste leerjaar toonden Lola, Hannah en Daya hoe de zelfgemaakte boten echt werkten. Nadien stelden enkelen de kleiwerkjes voor. Onderweg kon je Ernst nog tegenkomen die in het weekend enkele prachtige grote voertuigen in elkaar had gestoken.
Als laatste testten de leerlingen de kennis van de ouders in het tweede leerjaar. Op het einde werd de werking van onze helikopters en parachutes op de trappen nog getest.
Bedankt allemaal om zo talrijk aanwezig te zijn! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten