zondag 8 september 2013

Nog wat foto's van vorig jaar: Project Lichaam: ziek zijn

Soms worden we ziek. Bacteriën, virussen, schimmels, parasieten, ... we kennen ze allemaal.
Schimmels herkenden we nog van tijdens ons project over de herfst.
Om parasieten uit te leggen, gebruikten we het voorbeeld van de malariamug. We starten met 1 besmette mug die iemand mocht prikken. Nadien kwamen gezonde muggen prikken, maar ook zij werden besmet.
Al heel snel liep onze klas vol met malariamuggen. Een leuk spelletje zo bleek, want ook op de speelplaats was niemand nog veilig. Overal vlogen de malariamuggen rond.

Als je ziek bent, voel je je soms misselijk, je hebt koorts, je hebt pijn, ... Soms is een doktersbezoekje dan nodig. We leerden moeilijke woorden zoals thermometer, bloeddrukmeter, stethoscoop en spatel. We speelden ook zelf een rollenspel.
Patiënten komen bij de dokter binnen, de dokter vraagt wat er aan de hand is, onderzoekt de patiënt en stelt een diagnose. Hij schrijft eventueel medicijntjes voor die je bij de apotheker kan ophalen. En als het toch te ernstig is, dan moet je naar het ziekenhuis.
Onze klas werd omgetoverd tot een ziekenboeg. De verkleedkleren en meegebrachte doktersspulletjes kwamen super goed van pas. Er werd héél erg leuk samengespeeld. Een leuke afronding van ons project.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten