zaterdag 7 september 2013

Nog wat foto's van vorig schooljaar: Project circus: beroepen

Voor en achter de schermen werken heel wat mensen in het circus.
Samen konden we een heel lijstje opsommen.
Tijd om al die mensen eens te tekenen.
We gingen in de juiste houding liggen, een klasgenootje maakte de contouren en dan aan de slag met verf.
Prachtige resultaten kregen we te zien!
Elk groepje schreef ook een tekst over hun personage.

De jongleur: hij moet eerst heel goed oefenen om de ballen op de juiste manier omhoog te gooien. Pas later leert hij ze ook vangen.
De spreekstalmeester: hij staat de hele tijd in de piste en kondigt alle artiesten aan. Hij draagt een jasje en rijlaarzen. Vroeger deed hij ook de paardennummers.
De acrobaat: er is een man die over een touw van de ene naar de andere kant van een waterval liep. Hij deed dit ook eens met een kruiwagen waar zijn mama in zat, hij deed dit ook terwijl hij onderweg stopte om een eitje te bakken, ...  Goed je evenwicht bewaren is belangrijk.
De acrobaat: zwieren aan een trapeze is erg spannend. Je moet lening zijn en op het juiste moment de stok loslaten of vastnemen. Soms hangen de acrobaten vast met een touw zodat ze niet naar beneden kunnen vallen.
De clown: er zijn twee soorten clowns: de grappige en een beetje domme clown en de slimmere clown. Ze hebben een moeilijke taak want ze moeten de mensen laten lachen.
De goochelaar: soms tovert hij een konijn uit een hoed of kan hij een stokje laten rechtstaan op de tafel.
De dirigent: de muzikanten spelen zonder partituren. Ze moeten dus goed kijken naar wat op het podium gebeurt en op de juiste momenten de juiste muziek maken. Iemand vervangen bij ziekte is dus niet ze makkelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten